Cultuurconcepten
Educatie. Organisatie. Publicatie.

KinderKunstSpeurtocht Lustwarande 08 - Wanderland

Rosette

In park de Oude Warande in Tilburg vindt dit jaar van 28 juni tot 28 september 2008 de derde editie van de internationale beeldententoonstelling Lustwarande plaats. Fundament Foundation organiseert de gratis toegankelijke tentoonstelling, die Lustwarande 08 - Wanderland heet en recente ontwikkelingen in de internationale sculptuur wil laten zien, met een nadruk op het vergankelijke en het groteske. 'In combinatie met het labyrintische karakter van De Oude Warande leveren de werken samen een surrealistich wanderland op, een eigentijdse synthese van Alice's Wonderland en de tuinen van Bomarzo.' Zeventwintig kunstenaars uit dertien landen exposeren tijdens Lustwarande 08, de meesten maakten nieuw werk voor de tentoonstelling en velen hebben nooit eerder in Nederland geëxposeerd.

Speurtocht

Op deze plek kun je een korte speurtocht downloaden langs enkele van de kunstwerken die tijdens de tentoonstelling Lustwarande 08 - Wanderland van 28 juni tot 28 september 2008 getoond worden. Gezien de afstand is deze tocht geschikt om te lopen met jonge kinderen, in de leeftijd van 0 tot 8 jaar.

Hoe werkt het

Maak een print van de speurtocht op een wat dikker stuk papier of karton, of plak twee pagina's tegen elkaar aan en laat de kinderen de sprookjesachtige beelden zoeken aan de hand van de foto's. Zelf volg je de kaart die de route van kunstwerk 1 tot 7 aangeeft. De speurtocht eindigt bij een terras waar je even uit kunt rusten (gelegenheidsterras, gedurende de tentoonstelling de hele week geopend van 11.00 uur tot 17.30 uur). Als je kinderen de bijgeleverde vragen beantwoorden en opsturen via mail (naar KinderKunstSpeurtocht@cultuurconcepten.nl) , kunnen ze een leuk prijsje winnen.

Met dank aan:
Jef van Kempen
Michiel Leenaars
Kemp= Magazine
Literair Detective

Plattegrond Warandespeurtocht

Deelnemende kunstenaars aan Lustwarande 08:

David Altmejd (CDN/USA)
David Bade (NL)
Miroslaw Balka (PL)
Caroline Coolen (B)
José Damasceno (BR)
Bart van Dijck (B)
Laura Ford (GB)
Brian Griffiths (GB)
Subodh Gupta (IND)
Jeppe Hein (DK/D)
Lothar Hempel (D)
John Isaacs (GB/D)
Ham Jin (ROK)
Maartje Korstanje (NL)
Gereon Krebber (D)
Skafte Kuhn (D)
Paul McCarthy (USA)
Jonathan Meese (D)
Renato Nicolodi (B)
Michael Nitsche (D)
Vincent Olinet (F/B)
André Pielage (NL)
Jens Pfeifer (E/NL)
Jon Pylypchuk (CDN/USA)
Ryan Trecartin & Lizzie Fitch (USA)
Erwin Wurm (A)

Curator: Chris Driessen

>> Meer informatie over Lustwarande 08

Educatie

Bent u op zoek naar een gedegen en verrassend cultuureducatieprogramma voor jeugd of volwassenen? Wij leveren een op maat ontwikkelde dienst voor scholen, culturele centra en andere geïnteresseerden.

Organisatie

Wij begeleiden u van plan naar praktijk bij de organisatie van uw culturele evenement of project, of adviseren u bij de opzet ervan. Zowel voor not-for-profit projecten als voor bedrijfsevenementen.

Publicatie

Voor de opzet, het schrijven, de begeleiding en redactie van al uw culturele publicaties en materialen kunt u bij ons terecht. Wij hebben een ruime inhoudelijke en redactionele ervaring op dit gebied.

Cultuurconcepten heeft als doel een breed publiek kennis te laten maken met en te laten genieten van verschillende culturele uitingen. Wij maken van beeldende kunst, literatuur, theater, nieuwe media, muziek en andere kunstvormen een bijzondere, persoonlijke ervaring. Er is daarbij aandacht voor vorm, inhoud en historie. We gaan uit van culturele diversiteit in ons aanbod en bij ons publiek.

Cultuurconcepten levert geen standaardproducten, enkel maatwerk.
Speerpunt is aansluiting bij de belevingswereld van het publiek, en het streven is een onvergetelijke indruk.
Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten, neemt u vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Cultuurconcepten: Van concept tot praktijk, met oog voor detail.

Neem contact op