Cultuurconcepten
Educatie. Organisatie. Publicatie.

Poëzieworkshops

Cultuurconcepten kan voor u verschillende workshops verzorgen rondom actuele thema's. De workshops zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. De workshops zijn geschikt voor groepen op scholen, naschoolse opvang, bibliotheek of cultureel centrum. Neem contact op voor informatie over mogelijkheden, data en prijzen.

Workshop Rijm

Groep 1-2

Aan de hand van verschillende spelletjes en opdrachten verkennen we het concept 'rijm'. Een spannende en speelse workshop voor de jongste leerlingen om in aanraking te komen met het thema poëzie.

Kleurplaten

Download:


Workshop sms-dichten

Groep 7-8/onderbouw VO

Sofie Cerutti bedacht de '160', ook wel 'sms-gedicht' genoemd: een gedicht van precies 160 tekens, inclusief spaties en leestekens. Het aantal tekens komt overeen met het vroeger maximale aantal tekens van een sms-bericht. In deze workshop gaan de leerlingen onder begeleiding aan de slag met deze dichtvorm.


Workshop Klankgedichten

Groep 7-8/onderbouw VO

Behalve aan de inhoud besteedt een dichter speciale aandacht aan de vorm van zijn gedicht. In deze workshop behandelen we een aantal klankgedichten, waarin klank en ritme centraal staan, en gaan de leerlingen uiteindelijk zelf aan de slag. Een poëtische en soms muzikale bijeenkomst.

Workshop concrete/visuele poëzie

Groep 6-7-8/onderbouw VO

In deze creatieve workshop ontdekken de leerlingen dat veel dichters ook met de vorm van hun gedicht hebben geëxperimenteerd, om de inhoud kracht bij te zetten. We verkennen de grens tussen beeldende kunst en poëzie en creëren een eigen visueel gedicht. Er is ook aandacht voor elektronische middelen om een gedicht vorm te geven.


Educatie

Bent u op zoek naar een gedegen en verrassend cultuureducatieprogramma voor jeugd of volwassenen? Wij leveren een op maat ontwikkelde dienst voor scholen, culturele centra en andere geïnteresseerden.

Organisatie

Wij begeleiden u van plan naar praktijk bij de organisatie van uw culturele evenement of project, of adviseren u bij de opzet ervan. Zowel voor not-for-profit projecten als voor bedrijfsevenementen.

Publicatie

Voor de opzet, het schrijven, de begeleiding en redactie van al uw culturele publicaties en materialen kunt u bij ons terecht. Wij hebben een ruime inhoudelijke en redactionele ervaring op dit gebied.

Cultuurconcepten heeft als doel een breed publiek kennis te laten maken met en te laten genieten van verschillende culturele uitingen. Wij maken van beeldende kunst, literatuur, theater, nieuwe media, muziek en andere kunstvormen een bijzondere, persoonlijke ervaring. Er is daarbij aandacht voor vorm, inhoud en historie. We gaan uit van culturele diversiteit in ons aanbod en bij ons publiek.

Cultuurconcepten levert geen standaardproducten, enkel maatwerk.
Speerpunt is aansluiting bij de belevingswereld van het publiek, en het streven is een onvergetelijke indruk.
Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten, neemt u vooral contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Cultuurconcepten: Van concept tot praktijk, met oog voor detail.

Neem contact op